Botanisch tekenen

Tekenen is altijd al een passie voor mij geweest. In 2005 en 2006 heb ik lessen in botanisch tekenen gevolgd in de Hortus in Leiden. De technieken die ik in mijn werken gebruik zijn potlood en aquarel. Een combinatie van beide technieken is ook mogelijk.

Onder de knop “wenskaarten” staan voorbeelden van mijn werken. Klik op de afbeelding om het totale werk te zien.

Verkoop tekeningen, schilderijen

De verkoop vindt plaats tijdens kunstmarkten of bij bezoek aan het atelier. Voor kunstmarkten zie de agenda. Voor bezoek aan het atelier kunt u via de knop “contact” of telefonisch een afspraak maken. De werken zijn met of zonder lijst te koop.

Opdracht van Aqua+:

Aqua+, een bedrijf in sprinklersystemen en marktleider in Nederland, wil aan het eind van het jaar een relatiegeschenk versturen aan haar relaties. Voor de 30e keer geven ze een kunstenaar de opdracht om een kunstwerk te maken met als onderwerp “water.”  Bedrijfsnaam heeft uiteraard alles met water te maken.
Jan kreeg de opdracht om te onderzoeken of er namen van bloemen en planten zijn waarin “water” of “aqua” voorkomt; een leuke link met de naam van Aqua+. De keuze is gevallen op Aquilegia.

 

Werk opgenomen in boek
Botanisch tekenen en illustreren”.

De Engelse auteur Helen Birch heeft de aquereltekening “Iris familie” van mij in haar boek opgenomen.  Uitgever voor Nederland is Librero. Nu ook verschenen in het Frans, Italiaans, Spaans en Duits. In januari 2020 verschijnt de Engelstalige versie. In het boek worden diverse technieken genoemd om een tekening met planten tot stand te brengen. Waaronder ook botanisch tekenen. De prijs is € 7,95 in de boekhandel.

In januari is de Engelstalige versie verschenen. Het boek heeft 207 pagina’s met daarin de beschrijving van diverse technieken van schilderen. Ook wordt aandacht besteed aan het maken van composities.